(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Vücut Bakım Rutinim & Kuru Vücut Fırçalama

(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Vücut Bakım Rutinim & Kuru Vücut Fırçalama

via

Merhaba. ^^
Öncelikle rutin dediğime bakmayın, hep yalan. :P Düzenli olarak tüm bakımlarını yapan, her banyodan sonra uzun uzun kremlenen kadınlardan hiç olamadım, hatta şu bakım olayları arasında en sevmediğim şey vücut nemlendirme kısmı. En sevdiğim kısım ise fırçalama olayı, başlayalım. ^^

Bunun için kullandığım fırça üstteki, Eda Taşpınar'ın at kılı fırçası. Alttaki banyo için,

Kuru fırçalama için önerilen, doğal kıllı fırçalar, sentetik değil.

Kıllarının biraz sert olması gerekiyor ama cildinize zarar verecek, canınızı acıtacak kadar değil. Ben bu fırçadan sertlik bakımından oldukça memnunum, cildiniz çok hassas ise tahriş eder mi bilmiyorum ama ben çok uzun süredir hiç sorunsuz kullanıyorum.

Kuru fırçalamayı kalbinize doğru yapmanız öneriliyor, yani bacaklarınızda aşağıdan yukarıya doğru fırçalayarak yapıyorsunuz mesela, tersi yönde değil. Önerilen fırçalama yönü şöyle, yeşil noktalar lenf düğümleri.

Yüze değdirmiyorum tabii ki, yüz için yapılacaksa kesinlikle daha yumuşak bir fırça öneririm, göğüs kısmına da çok yaklaştırmıyorum.

Günlük olarak kullanımı öneriliyor, özellikle sabah uyandıktan sonra, güne daha güzel başlamanız için. :-)

Kuru vücut fırçalama hakkında biraz kendimce araştırma yapıp, fırçamı alıp başladıktan bir süre sonra Vicky Vlachonis'in Beden Yalan Söylemez isimli kitabını okumuştum, kitap genel olarak daha ağrısız, kaliteli ve aktif yaşamakla ilgili diyebilirim, önerdiği sabah rutininde tibet hareketleri, nefes egzersizi, meditasyon vs ile birlikte kuru vücut fırçalama da vardı. Kuru fırçalamanın kan dolaşımını arttırdığı, ölü hücreleri attığı ve kandaki besinleri hücrelere aktarıp toksinleri atarak lenfatik boşaltımı uyardığı belirtiliyordu. Ayrıca kolajen ve elastin liflerinin üretimini teşvik ederek cilde bakım yaptığı, hem cildinizi hem de zihninizi uyandırdığını, her sabah yapmanızı önerdiğini söylemekteydi.

Bir süre önce de Alejandro Junger'ın Arınma'sını okudum, onda da tanıdık bir yöntemle karşılaştım. :-) Hatta burada çok bahsettiğim bir tanıdık daha var, hindistan cevizi yağı.

Gelelim benim gördüğüm etkisine,

Fırçayı yazın başında almıştım, beden yalan söylemez'i okuyana kadar çok düzensiz kullanıyordum, aklıma estikçe. Kitabı okuduktan sonra her sabah kullanmaya başladım. Erken kalkıyorsanız ve hızlıca evden çıkıyorsanız çok uygulanabilir gelmiyor olabilir ama fırçalama kısmı 5 dknızı falan alıyor. :-) Sabah uyandığımda ilk iş yüzümü yıkıyorum, ardından banyodayken bunu uyguluyorum, özellikle üst bacak kısmına yoğunlaştığımı söylemeliyim, malum benim ve çoğumuzun en problemli, en selülite eğilimli bölgesi. Ardından duşa giriyorum (saçımı yıkamadan, sadece vücut) yaklaşık 1-2 dakika sürüyor o da daha fazla değil, sadece fırçaladığım alanlara su tutuyorum. Ardından giyinip hazırlanıp çıkıyorum. Tüm bu rutinin gerektirdiği süre 10 dakikadan fazla değil.

Cildimde fark gördüm mü? Hem de çok. Cildi genel olarak pürüzsüzleştirdiğini düşünüyorum ama özellikle basen ve kalçaya yakın arka bacak kısmında selülitler vardı, ileri boyutta olmasa da özellikle bazı ışıklarda (mağazalardaki kabin ışıkları başta olmak üzere:-D) belirgindi. Sporun etkisi de var şüphesiz ama düzenli fırçalamanın da belirgin fark yarattığına inanıyorum selülit görünümünü azaltmada. Yanına bir de spor ekleyip beslenmenize de biraz dikkat ederseniz büyük oranda kurtulabilirsiniz, kremlere para dökmeye hiç gerek yok bence, muhtemelen hiçbir işe de yaramayacaklar. :-) Selülit olan bölgede fark yarattığı gibi, uygulanan diğer bölgelerde de cildi pürüzsüzleştirdiğini ve güzelleştirdiğini söyleyebilirim.

Dikkat edilecek 3 önemli nokta şunlar, 1 - özellikle hassas bir cildiniz varsa çok sert ürünlerden uzak durun, çok bastırmadan uygulayın, 2 - düzenli olarak kullanın, düzensiz yaptığımda hiç böyle bir etki gözlemlememiştim, her sabah, uyanınca. 3 - uygulama yönüne dikkat edin.

Peelinglere bayılsam da yüz peelingi dışında, satın alması en anlamsız ürün gruplarından biri olduğunu düşünüyorum. Evde kendiniz çok rahatlıkla hazırlayabilirsiniz, şeker-bal lı karışımlar kullanabilirsiniz, Türk kahvesi telvesi meşhurdur. :-) Zaman zaman meraktan satın aldığım da oluyor, elimde temsilen VS'ın Pure Seduction'ı var, reçelden kıvamlı, değişik bir ürün, eh işte, olmasa da gayet olur. ^^ Bugüne kadar kullanıp hem kokusuyla hem işleviyle en beğendiğim peelingler ise Lush'ın Rub Rub Rub'ı ve Fresh Line'ın üzümlü peelingiydi.
Genellikle banyodaki vücut bakım rutinimde ise, herhangi bir sabun + ilk fotoğraftaki NexCare'in süngerini (bu sert olan, hassas ciltlere fazla gelebilir) kullanıyorum. Duş jeliydi vs pek aram yok.

Vücudumda genel olarak nemsizlik sorunu yok, kollarımda, gövdemde vs. Ancak söz konusu bacaklar olunca 2 insanın bacağının birleşimi gibiler, nasıl acayip tanımlar. :P Dizimden aşağısı çok kuru, nemlendirici kullanmadığımda beyaz beyaz soyulacak derecede kuruyor, dizimden yukarısı ise sorunsuz, herhangi bir kuruma sorunu olmuyor, nasıl bir şey bu bilmiyorum. Kısacası, nemlendirmesi yüksek ürünleri tercih etmem gerekiyor.

3 tane ürün var elimde, ilki birçok amaçla kullandığım hindistan cevizi yağı. Eğer evdeysem genellikle bunu tercih ediyorum.

* Gerçekten çok iyi nemlendiriyor, cildi güzelleştirdiğini, kremlerin çoğundan daha etkili olduğunu düşünüyorum.

* Temiz içerik. Özellikle vücut gibi geniş bir alana kullanıldığı için temiz içerikli olması daha da büyük bir artı bence. İçerisinde bir dünya kimyasal olan ürünler yerine saf yağ, üstelik nemlendirme olarak hiçbir eksiği yok, çoğundan fazlası da var.

* Fiyat ve kullanım miktarı olarak bakıldığında gayet uygun olduğunu düşünüyorum, 1 kutusu çok uzun süre gidecektir, ve henüz denemediyseniz saç maskesi olarak kullanmayı da denemelisiniz.

* Yağ. Yağlı bir şekilde uzun süre vücudunuzda kalıyor, emilmesi uzun sürüyor. Üstünüze giydiğiniz giysiyi, pijamayı yağ yapıyor. Sadece evdeyken, uyumadan bir iki saat önce kullanıyorum.

Kiehl's Creme de Corps Losyon,

Bu spor salonunda dolabımda duruyor. Emilim süresi çok daha kısa, duş aldıktan sonra uyguluyorum, 10 15 dakika saç kurutma hazırlanma vs derken büyük oranda emilmiş oluyor, giyinip çıkıyorum. Bu ürünün 'butter' versiyonunu da denedim, çok daha yoğun, katı bir kıvamda, daha geç emiliyor, nemlendirmesi biraz daha yüksek.

Creme de Corps'dan genel olarak memnunum, ancak bitince organik Dessert Essence'in vücut losyonlarından birini denemeyi planlıyorum, Macrocenter'larda satılıyor.

Parfüm setiyle geldi ve kokusuna bayılıyorum! Daha özel zamanlara sakladığım, kullandığımda elimi kolumu koklamaktan kendimi alamadığım bir ürün. Emilim süresi iyi, nemlendirmesi yoğun değil.
4. Spor, Ağırlık ve Direnç

Çok uzun zamandır spor hayatımda yer alsa da yaklaşık son 1 yıldır hem daha düzenli hem de daha bilinçli bir şekilde yapıyorum. Ve sporla ilgili yaptığım en güzel şey işe ağırlıkları, direnci katmaktı. Hem salonda kullandığım tüm aletleri yapabileceğim en yüksek dirençle (gittikçe artıyor!) yapıyorum, hem de daha öncesinde de bildiğim, yaptığım hareketleri artık ağırlıklarla, lastikle yapıyorum ve çok şey farkettirdiğini söyleyebilirim. Özellikle arka bacak için yaptığınız hareketleri bileklerinize ağırlık takarak yaparsanız arka bacaklarınızın nasıl sıkılaştığını, toparlandığını göreceksiniz, cilt görünümünü de çok düzeltiyor, kasları biraz güçlendirmek gerekiyor. Fotoğraftakiler, en en en eğlenceli egzersiz olan
kettlebell egzersizleri, lastikler, mesela en klasik hareketlerden biri olan yan yatıp yukarı bacak açmada bile, bileklerinize lastik takarak yaptığınızda çok daha etkili oluyor, biraz direnç lazım. El ağırlıkları. Foam Roller. Foam rollerları ilk olarak Youtube'da, tone it up'da görmüştüm, video şu, ardından spor salonunda hocamla çalışmaya başladık ve inanılmaz hoşuma gitti. Kaslarınızı rahatlatmak, masaj yapmak için MÜKEMMEL. Dikkatli ve kontrollü kullanmak gerekiyor biraz. Dengeyi ve odaklanmayı arttırdığını da söyleyebilirim, vücudunuzu daha net hissediyorsunuz. Uzunlarını Finspor mağazalarında görmüştüm, salonumuzdaki uzunlardan, ev için bunu tercih ettim, Tchibo'dan.
Rutinim, kullandıklarım, yaptıklarım bu kadar. Vücut bakımı için şu markanın bilmemnesini kullanın, şunun kremi, bunun peelingi şart, x tane krem kullanmak lazım vs modunda kesinlikle değilim. Peeling işini bir çok şekilde halledebilirsiniz, ev yapımı şeyler olabilir, sünger, kese, kabak lifi vs. kullanabilirsiniz. Duş jelleri bana bir şey ifade etmiyor, en ilgimin olmadığı ürün grubu, bazen kokusundan vs aldığım olsa da sabunlarla gayet mutluyum. Nemlendirici olarak doğal yağlar olabilir, hoşunuza giden, nem ihtiyacınızı karşılayan herhangi bir krem. Vücut fırçası, kusursuz bir beslenme düzeni değil ama dengeli bir beslenme, mümkün olduğunca az paketli, hazır gıda tüketmek, yeterince su içmek ve kaslarınızı biraz çalıştırmak, biraz aktif bir hayat en etkili vücut bakım rutini olacaktır. Benim için öyle en azından. :-)
Umarım faydalı bir yazı olabilmiştir.
Yeni haftanız çok güzel geçsin.
Sevgiler,
<3

تسجيل الدخول للتعليق

Follow us on