(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Bitenler!

(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Bitenler!

via

Malum çok uzun zamandır yoktum, son bitenler yazımı yazmamın ardından da 4 aydan uzun süre geçmiş, fazlasıyla biriktiler, upuzun bir yazı olacak. :-)

Hindistan cevizi yağından 2. bitirişim, upuzun bir yazısı var şurada, çok memnunum, tekrar alacağım. Genellikle saçlarıma maske olarak kullanıyorum kendisini ancak bacaklarım için kullandığım Lush - Dream Cream bitince kendisini birkaç kere bacaklarıma da uyguladım, çook güzel nemlendiriyor, tek sorunu emilmiyor, uzun süre yağlı kalıyor. Gece yatmadan birkaç saat önce uygulamak için uygun, yağ olmasını dert etmeyeceğiniz bir pijamayla. Ne kadar beğendiğimi anlatamam, içinde tonla kimyasal bulunan vücut kremlerinden, saç maskelerinden çok daha başarılı nemlendirmesinin yanında ne kadar uzun süre yettiği düşünülürse fiyatı da iyi. Maymun iştahlı olmasam başka hiçbir ürün almadan devam ederim.

Hemen yanındaki The Body Shop'ın Tea Tree Foaming Cleanser'ı. Bu köpüren temizleyici bende birkaç yıldır var, hiç beğenmemiştim, cildimi geriyordu. Bu tarz beğenmediğim temizleyicileri fırça temizliğinde kullanıyorum, bunu da o şekilde kullanarak bitirdim.

Clinique Take The Day Off Göz Makyajı Temizleyici : Güzel bir ürün, şuan The Body Shop'ın şu yazıda bahsettiğim ürününü kullanıyorum ve bence Clinique'den daha aşağı bir ürün değil, daha uygun fiyatlı.

Avene Cleanance Gel : Bu temizleme jelini uzun zaman önce turuncukasa göndermişti hediye olarak, Güzel bir ürün. Germiyor / hassasiyet yaratmıyor.

Loreal Makyaj Temizleme Suyu : Bioderma'dan kötü, Garnier'den iyi benim gözümde. Tekrar almayacağım.

Arkadaki Giovanni şampuan, yaklaşık 10 20 tane arkadaşını temsilen orada durmakta. Sevdiğim bir şampuan, indirim dönemlerinde denk gelince alıyorum birkaç tane.

TBS Absinthe Sıvı Sabun : Triklosan içermiyor ama birçok kişinin uzak durmaya çalıştığı SLS içerik listesinde ikinci sırada. Ben bu ürünün kokusuna BAYILDIM. Ki sabun kokusu hakkında böyle yorumlarım olmaz, ilgimi/dikkatimi çekmez. Bunun çok ferah bir kokusu vardı, anlayamadığım bir şekilde (alt tarafı sıvı sabun?) çok hoşuma gitti ürün.

GK Şampuan açıkçası bu marka hakkında hiçbir bilgim yoktu, numuneleri nereden geldi onu da hatırlamıyorum, bu tarz tek kullanımlık bir sürü şampuan bitirdim aslında, ağırlık yapmıyor diye bulduğumu spor çantama atıyorum. Böyle tek kullanımlıkları da kullanır kabını çöpe atarım, sadece bunu sakladım ve ekliyorum çünkü çok beğendim! Saçlarımı yumuşacık bıraktı ki saç kremi bile kullanmıyorum. Yine de 2 kere kullanma şansım olduğu için uzun süredir kullananlar varsa yorumlarını duymak çok isterim! ^^
Fresh Line Apollon Vücut Losyonu : Hafif bir nemlendirici, yağlı bırakmıyor, kolay emiliyor. Bacaklarımın kuruluğuna yeterli değil ama kollarım için iyi mesela. Kokusu da hoşuma gitti.

Lush - Dream Cream, Lush'ın Tr'den çekilmesine üzülme sebebim, bulabilsem birkaç tane depolardım öncesinde. Gerçekten güzel bir vücut kremiydi, çok iyi nemlendiriyordu ve hassasiyeti alıyordu.

Lush - H'Suan Wen Hua Saç Maskesi : Bu ürünü çok eskiden allthatglitters21'den duymuştum, çok övüyordu, Lush'a her gittiğimde ise kalmamış oluyordu, daha da merak ediyordum. :-) Lush kapanmadan önce son alışverişim bu oldu, kasanın yanında 1 tane kalmıştı. Oldukça güzel. Hindistan cevizi yağından daha güzel değil. Lush kapanmasaydı da tekrar almazdım. :P Kenarlarında 1 kullanımlık daha var. ^^

Lush - Bubblegum Lip Scrub - Dudak Peelingi : Çok uzun zamandır benimleydi ve adeta taşlaştı. Ürün güzel ancak dudak peelinglerini genel olarak gereksiz buluyorum, kendiniz çeşitli karışımlarla, ana madde olarak şekeri kullanarak, bu tarz ürünler yapıp kullanabilirsiniz, sert olmayan bir diş fırçasıyla dudaklarınıza peeling yapabilirsiniz vs, bir daha herhangi bir markanın dudak peelingini almayı düşünmüyorum, merakım geçti. :-)

Fresh Line Üzümlü Vücut Peelingi : Şu yazımda uzun uzun anlattım. Tekrar alacağım.

Alterra Duş Peelingi : Kullandığım en saçma peeling, gerçekten. Rossmann'da bakınırken gözüme çarptı, fiyatı uygundu, içerisindeki bazı maddeler organik bir de hindistan cevizli olunca almış bulundum. İçerisindeki tanecikler çok çok saçma, herhangi bir peeling etkisi olabilecek bir durumu asla yok, kokusunu kesinlikle beğenmedim, hem işlevsiz hem de güzel kokmayan bir banyo ürünü. Bitirdim yine de, tavsiye etmiyorum.

Yes To Cucumbers Duş Jeli & The Body Shop Shea Duş Kremi : Duş jellerine koku dışında nasıl yorum yapacağımı bilmiyorum açıkçası. :-P Çok duş jeli kullanan biri değilim aslında, evde klasik beyaz sabunları tercih ederim, ancak spora giderken jelleri tercih ediyorum, sabunun yok kuruması gerekiyor, kurumadan koyarsan kaba yapışıyor akıyor vs. :P Yapabileceğim tek yorum ikisinin de kokusu gayet güzel. Yes to cucumbers adı üzerinde salatalık kokulu, ben bu tarz ferah ve taze kokulardan çok hoşlanıyorum, çok seveni olan lush-snow fairy bana çok şekerli ve bayıcı, bunaltıcı gelmişti mesela, salatalık tam benlik. Shea da fena değil işte. Shea'yı set içerisinde, Yes to Cucumbers'ı ise Sephora indiriminde almıştım, bu şekilde bir indirimde karşıma çıkarsa yine alabilirim ama dediğim gibi benim ilgimi çeken bir ürün grubu değil, olmasa da olur gayet.

The Body Shop Shea Body Butter : Daha önce bahsetmiştim, oldukça yoğun nemlendiren, güzel bir krem, beğeniyorum.

Clinique Liquid Facial Soap : Daha önce de kullandığım bir ürün, cildimi hiçbir şekilde rahatsız etmiyor ve temizlemesi oldukça iyi. Belki tekrar alabilirim.

Too Faced Better Than Sex Rimel : Bir rimele daha alakasız bir isim verilemezdi sanıyorum. İlk kullandığımda 'bir le volume de chanel değil' dedim, zamanla Chanel'den daha 'etkili' buldum. Daha doğrusu daha çok dolgunlaştırıyor, daha 'abartı' bir görünüm veriyor. Daha doğal göz makyajı için Chanel, daha belirgini için Too Faced diyordum ki Too Faced birdenbire kurudu, oldukça kısa bir zaman dilimi içerisinde. Bu arada benimki Chocolate Bar paletin yanında hediye verilen küçük deneme boyuydu.

Mac See Sheer Ruj : Yazısını yazmıştım, düşüncelerim hala tamamen aynı, şuradan okuyabilirsiniz.

Clinique Chubby Stick - Mega Melon : İyiydi, güzeldi. Rengini sevdim, yapısı ve dudakta duruşu güzeldi, kalıcılığı çok yüksek değildi ama fena da değildi. 'Rengini çok beğeniyorsanız alın, yoksa boşverin' tarzında.
Nars Super Orgasm Lipgloss : Bitirmedim, çok uzun zamandır bende ve kokusu değişmiş, özellikle likit/nemli yapıdaki ürünlerinizi zaman zaman kontrol edip kokusunda değişme var mı bakmanızı öneririm. Güzel bir üründü aslında ama parlatıcı pek kullanmıyorum, içerisinde minik altın rengi ışıltıları olan çok tatlı bir şeftali-pembeydi.
Maybelline Feel Pink Ruj : Çok güzel bir ton, yapısı da fena değil.
Bobbi Brown Pink Popsickle Tinted Lip Balm : Dudakta oldukça nemli duruyordu, rengi harikaydı, dokusu harikaydı, kalıcılığı iyi sayılırdı. Çok severek aldım, çok severek kullandım, tam bitiremedim ama içerisinde çok çok az kalmıştı, alalı oldukça uzun süre olmuştu ve kokusunda hafif bir değişme farkettim.
The Body Shop Göz Kalemi Açacağı buraya uyarı amaçlı konulmuştur. :P Uzun zamandır kullandığınız bir kalem açacağınız varsa, yeni bir göz kalemi aldıysanız ve kalemi her açmaya çalıştığınızda ucu kötüleşiyorsa, benim gibi saf saf kalemin kalitesini sorgulamadan önce kalemtraşın eskimiş olabileceğini göz önünde bulundurun. Gittim yenisini aldım, sorun kalmadı, yıllardır sürekli kullanıyordum, eskimiş.

Maybelline Affinitone 24H Pudra : Sürdüğümde uzaktan cildimin görünüşünü beğeniyorum, kapatıcılığı benim gayet iyi diyeceğim düzeyde ancak sorun şu ki yakından bakınca cildimde pudra olduğunu görebiliyorum, belirgin duruyor.

Shiseido Sun Protection Fondöten : 30 spf, oldukça likit, kapatıcılığı iyi, kalıcılığı çok iyi fondöten. Tek bir kusuru var, ülkemizde satılan en açık rengi SP40 ve bana koyu oluyor ki benden çok daha beyaz tenli olan insanlar var, onlara kesinlikle olmayacaktır bu fondöten. Yazın biraz koyulaşınca kullanabiliyorum, 2012 baharında almışım, bitirdim. Bir de flaşlı fotoğraflarda yüzünüz bembeyaz çıkıyor haberiniz olsun, spf etkisi. :-)

Nars Sheer Glow Fondöten - Mont Blanc : Kapatıcılığı orta, duruşu aydınlık ve canlı, rengi de bana iyi oluyor diyebilirim. Bu fondötenle kullandığım süre içerisinde (bu da yaklaşık 2 yıllık) şöyle bir durum oldu, cildimde duruşunu bazen çok beğendim, bazen 'belirgin' buldum, makyajımı tamamen silip tekrar yaptığım bile oldu. Miktarına dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum, fazla ürün uygulamayın, kendi pompası yok ve bazen farkında olmadan fazla döküp uyguluyor olabilirim diye düşünüyorum. Tekrar almayacağım, güzel bir ürün ama piyasada bu kadar çok çeşit, bu kadar denenesi ürün varken tercih edeceğim kadar eşsiz değil.
Chanel Vitalumiere Aqua : 2. bitirişim. Günlük kullanıma çok uygun, incecik, eliniz ile çok rahatlıkla uygulayabiliyorsunuz, sürümü, dağıtması çok kolay, 'yok gibi' bir şey. Bu tarz fondötenleri çok seviyorum. Vitalumiere Aqua alkol içeriyor ve bazı ciltlerde reaksiyona yol açıyor okuduğum kadarıyla, bende bir soruna yol açmadı ancak yine aynı şekilde alkol içeren perfection lumiere velvet cildimi bozdu, aklınızda bulunsun.
Üst üste 3 fondöten yorumlamışken küçük bir karşılaştırma da yapiyim size,
Kapatıcılık olarak -> Shiseido > Nars > Chanel
En doğal duran Chanel.
En ince olan Chanel.
En kalıcı olan Shiseido.
YSL Touche Eclat : Yazısı şurada, düşüncelerim aynı. Tekrar almam.

Inglot Jel Eyeliner : Kurudu, iyiydi fena değildi de kalem şeklindeki eyelinerları çekmek daha rahat sanki, en azından son günlerde denediğim Chanel sonbahar koleksiyonundaki likit eyeliner bana jellerden daha kolay geldi.

Bu arada elimdeki fondötenleri bitiriyorum ve yenilerini almıyorum demiştim değil mi? :-) Birkaç ay önceki durum / şuanki durum.

Bazılarını bitirdim, bazılarını elden çıkardım. Şuan 4 ürünüm var ki Lush bitmek üzere, Chanel bende sivilce yapıyor ve kendisiyle ne yapacağıma henüz karar veremedim, Givenchy'i oldukça seviyorum ve tam yarıda, YSL ise özel gün fondötenim. Şuanki hali bile hiç fena değil bence ancak Lush bitince ve Chanel'in akıbeti belli olunca daha güzel olacak. Biri günlük/hafif kapatıcılıkta (givenchy) biri özel durumlar için, daha kapatıcı ve cildi bir tık daha güzel gösteren tarzda (ysl) 2 fondötene sahip olmak bana şuan oldukça yeterli görünüyor. Bitirmeden yenisi yok.

Sağolsun Sevil, o kadar alışveriş yapıyorum hiç makyaj ürünü numunelerinden verdikleri yok ama en azından parfüm veriyorlar. :-P Chanel Chance Eau Fraiche çok hoşuma giden, baharlık, tenimde kalıcılığı da gayet başarılı olan bir koku. Oldukça beğendim ama yine de Chanel'den parfüm alacak olsam ilk tercihim Allure olur.

Clarins Rebalancing Fragrance : İddiasız, rahat, ferah bir koku. Çok kalıcı değil, çok özel değil.

Bath & Body Works Mumlar : Genel olarak kokulu mum olayını kapattım. Neden açmıştım ki? :P Kokuları ilk başta hoş gelse de zamanla çok bayık geldiklerini ve daha da kötüsü başımı ağrıttıklarını farkettim, zaten nadir yakıyordum ama o bile fazlasıyla gereksiz geldi, solunmasının zararına falan girip sizi baymayacağım. Arka plan olarak hoş dursa da benim için gereksiz, zaten çok yoktu, olan 2 adet de çöpe gitti, fotoğrafsız. 1 tane Durance mumum duruyor hala ama. :-)
Sanırım bu kadarlar!
Çok uzun oldu, sonuna kadar okuduysanız teşekkür ederim. :-)
Sevgiler,
<3

تسجيل الدخول للتعليق

Follow us on