(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Clarins - Lotus Face Treatment Oil

(sparkle-icious) Bir Kozmetik Blogu.: Clarins - Lotus Face Treatment Oil

via

Cildim normal, sivilceye meyilli değil, dönemsel olarak birkaç minik sivilcem çıkabiliyor, atlatıyoruz. Genel olarak bakıldığında sorunsuz denilebilecek bir cildim var, çok canlı-sağlıklı görünmeyebiliyor ama kötü de değil. İlgimi kestiğim zaman (yaz tatilinde mesela pek nemlendirici olayına giremedim, tembellik, güneşin etkisi de birleşince..) birazcık kuruma olabiliyor, onun dışında çok nem isteyen bir cildim yok.

Clarins cilt bakım yağının birkaç çeşidi var, benim aldığım yağlı/karma ciltler için olanı. Cildim normal olsa da nemlendirici ürünler seçerken genellikle oil-free tercih ediyorum, hafif nem vermesi yeterli oluyor. Bu ürünü alırken de özellikle yağ formunda olduğundan normal/kuru ciltler için olanı almaya çekindim, ya yağlandırırsa/fazla gelirse? düşüncesi yüzünden. Bir de makeupalleyde/bloglarda okuduğum kadarıyla normal ciltli olup bunu kullananlar oldukça memnundu. Tercihimi bundan yana kullandım.

Ürünü kullanma şeklim, gece yatmadan önce, parmak uçlarıma 2-3 damla sıkıp göz altı hariç cildime sürüyorum. Sabah uyandığımda yüzümü Loccitane-Shea sabunumla yıkıyorum. Sadece gece kullanmayı tercih ediyorum çünkü ürün yağ formunda, üzerine makyaj yapılacak bir ürün değil, evde duracaksanız gündüz de kullanabilirsiniz tabii.

Farkettiğim herhangi bir eksisi yok, yazmadan önce de çok uzun süre kullandım (ürün 30ml ama max. 3 damla tüm yüze yeterli oluyor, fotoğrafta gördüğünüz baya kullanılmış hali) emin olmak için, hiçbir şekilde yağlandırmaya/sivilceye vs. neden olmadı benim cildimde. Artıları, oldukça güzel nemlendiriyor, benim cildim için kesinlikle yeterli, yumuşak, daha canlı bir cildiniz oluyor. Makeupalley'de sivilcelere iyi geldiğini de, sivilceye meyilli ciltlerde sivilceye neden olduğunu da okumuştum, ciltten cilde farklılık gösteriyor ürünlerin etkisi malesef, kesin bir şey söylemek mümkün değil ama bende ne sivilceye yol açtı ne de sivilce çıktığında olumlu bir etkisini farkettim.

Ürün yoğun bitki kokuyor, %100 saf bitki özleri içeriyormuş, kokusundan hoşlanmayacaklar olabilir, almadan önce koklamanız yararınıza olur, benim dert ettiğim bir koku değil, hatta hoş buluyorum. :)

Bitince tekrar alır mıyım? Çok ilgimi çeken başka bir ürün olmazsa alırım, memnun kaldım. Fiyatını malesef hatırlamıyorum, YKM'den almıştım, 100 tl ve uzun süre gidecek bir ürün.

(Uzun süre sonra gelen ekleme : bu şişe bitti, bir tane daha aldım onu da bitirdim, o derece sevdiğim bir ürün oldu. Ancak fiyatı fazlasıyla arttı, 2014 Haziran : 150 tl)

تسجيل الدخول للتعليق

Follow us on